Митрополит Володимир: Зараз добиватися автокефалії УПЦ МП небезпечно й не потрібно

24 лютого 15:30

Глава УПЦ МП вважає, що на проблему автокефалії треба дивитися з точки «зору християнської відповідальності». «Церкву не можна міняти, як ми міняємо наші світські установи», - сказав він.

 

Українській православній церкві Московського патріархату на сучасному етапі не потрібна автокефалія, хоча церква не вважає цю тему забороненою для обговорення.

Про це в інтерв’ю ZN.UA розповів глава УПЦ МП митрополит Володимир.

«Багато розмов ведеться про можливу автокефалію, але офіційно питання про кінцеве рішення не ставилося. Це не означає, що церква забороняє на цю тему говорити», - зазначив митрополит.

«Питання автокефалії особливо важливе для Західної України, де є своя історія церкви і Вітчизни. Але треба розуміти, що за цим стоятимуть нові проблеми, ціла низка питань, пов’язаних зі структурою управління, розподілом влади», - додав він.

Володимир наголосив, що на проблему автокефалії треба дивитися з точки «зору християнської відповідальності». «Церкву не можна міняти, як ми міняємо наші світські установи», - сказав він.

«Зараз добиватися автокефалії чи автономії, з огляду на ту суміш, що є в нас в Україні, важко, небезпечно, я вважаю, що на сьогодні - й не потрібно», - заявив глава УПЦ.

Детальніше читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв’ю Сергія Рахманіна з митрополитом Володимиром. !zn

Читайте також:

Синод УПЦ МП відсторонив від посади найближчого соратника митрополита Володимира

Українська православна церква сподівається, що їй віддадуть Києво-Печерську лавру

УАПЦ вирішила припинити перемовини з УПЦ КП