Митниця назвала провокацією інформацію про вимагання хабара з німецьких журналістів

06 квiтня 13:37

У Держмитслужбі запевнили, що інформація про нібито вимагання з німецьких журналістів хабара при перетині українсько-польського кордону не підтвердилася.

 

У Державній митній службі України називають провокацією інформацію німецьких журналістів про нібито вимагання з них хабара при перетині українсько-польського кордону.

"Факти не підтвердилися. Можна сказати, що це була чистої води провокація з боку німецьких журналістів", - заявив 6 квітня перший заступник голови відомства Олександр Дороховський в ході розширеної наради з питань підготовки до Євро-2012, яка проводилася спільно з керівництвом Державної прикордонної служби у Києві.

На його думку, напередодні чемпіонату Європи з футболу 2012 року українська митниця має вміти протистояти таким ситуаціям, оскільки вони впливають на імідж України.

Дороховський підкреслив також, що репрезентоване ним відомство повною мірою готове до чемпіонату. "Євро-2012 для наших двох служб вже почалося... ми повною мірою готові до цієї події", - сказав він.

Як повідомлялося, репортер німецької телерадіокомпанії RBB Олаф Зундермаєр розповів, що німецьких журналістів, які приїхали в Україну для перевірки стану готовності до Євро-2012, ніч тримали на митниці у пункті пропуску "Дорохуськ-Ягодин" на українсько-польському кордоні і вимагали сплатити гроші за понаднормове перебування їхнього автомобіля на стоянці прикордонників.

"Всі формальності з польськими прикордонниками було залагоджено за 15-20 хвилин. Це при тому, що як знімальна група ми везли з собою мікроавтобус, повний устаткування. На все це потрібно чимало документів, але наша телерадіокомпанія подбала про всі папери, і спочатку проблем на кордоні не було. Вони почалися тільки на українській стороні кордону. Нас змусили чекати, хоча ніяких інших автомобілів на пропускному пункті на той момент не було. Водії прямо говорили нам, що ми зможемо проїхати швидко, тільки якщо ми заплатимо прикордонникам. Зазвичай, залежно від того, що ти везеш, прийнято платити від 20 до 50 євро", - заявив Зундермаєр. !zn

Читайте також:

Німецьких журналістів ніч протримали на митниці: вони шоковані корупцією в Україні

Азаров: Україна і Польща готові до Євро-2012

Для вболівальників Євро-2012 митниці РФ і України виділять спецкоридори

Митниця відзвітувала, що успішно виконує план Януковича