Мін'юст США попався на печеві по 10 доларів за штуку

21 вересня 12:41

Американський уряд посилено шукає шляхи зі скорочення дефіциту федерального бюджету. Для початку можна відмовитися від 16-доларових кексів і 10-доларового печива, свідчить остання перевірка.

 

«Ми виявили, що в серпні 2009 року в ході юридичної конференції у Вашингтоні Міністерство (юстиції) витратило 16 дол на кожен з 250 поданих на ній кексів», - йдеться у звіті служби головного інспектора Мін'юсту, опублікованому у вівторок, 20 вересня.

Перевірка виявила, що учасників однієї з них пригощали надто дорогими мафінами, завезеними з готелю Capital Hilton Hotel, що розташований у кількох кварталах від Білого дому, а також печивом і тістечками по 10 дол за штуку.

Під час іншої конференції міністерство витратило по 32 дол на особу на пригощання з крекерів, попкорну та шоколадних батончиків, а також на каву вартістю 8,24 дол за чашку, пишуть автори доповіді.

Звіт про подібні марнотратства отримав великий резонанс у Конгресі США.

Сенатор Чак Гресслі, глава республіканців в юридичному комітеті Сенату, повідомив журналістам, що звіт демонструє, з чого варто почати роботу зі скорочення витрат спеціальному комітету, що шукає шляхи заощадити бюджету $ 1,2 трильйона.

«Мафіни по 16 дол і 600 тис. дол на послуги з організації конференцій - це те, що змушує американців сумніватися в уряді і вимагати змін, - заявив Гресслі. - Люди обурені- і вони мають на те повне право».