Мін'юст розробляє «максимально просту» процедуру дозволів на зустріч з ув'язненими

01 червня 13:25

Міністерство юстиції працює над тим, щоб зробити максимально простою і зрозумілою процедуру надання дозволу на зустріч з ув'язненими, щоб при наданні такого дозволу суб'єктивізм посадових осіб, що приймають таке рішення, був зведений до мінімуму.

 

Міністерство юстиції розробляє «максимально просту і зрозумілу» процедуру надання дозволу на зустріч з ув'язненими. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович сьогодні під час зустрічі з послами Швейцарії та Норвегії в Україні Крістіаном Шененбергером і Іоном Ельведалом Фрідрексеном, а також радником посольства Канади в Україні Грегом Мерсмейером.

Зокрема, за словами Лавриновича, зараз триває робота над тим, щоб зробити максимально простою і зрозумілою процедуру надання дозволу на зустріч з ув'язненими, щоб при наданні такого дозволу суб'єктивізм посадових осіб, що приймають таке рішення, був зведений до мінімуму.

У свою чергу європейські посли назвали «хорошими новинами» і «кроком вперед» нормативне забезпечення ув'язнених в Україні можливістю вибирати собі лікаря і проходити лікування за межами місць утримання, у спеціально визначених медичних закладах.

Лавринович також поінформував представників посольств, що уряд України уклав угоду із всесвітньо відомою американською юридичною компанією Skadden про незалежне дослідженні матеріалів судового процесу в справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. !zn

Читайте також:

Тимошенко дозволили зустрітися з Турчиновим


Українським в'язням дозволили вибирати собі лікаря для лікування

Європейський суд вимагає від України припинити катувати людей під вартою

Мін'юст найняв проти Тимошенко американських юристів, які захищали Солженіцина