Минулого року неповнолітніми було скоєно 18 тисяч злочинів

23 березня 10:35

Минулого року неповнолітніми було скоєно майже 18 тисяч злочинів. До органів внутрішніх справ було доставлено понад 10 тисяч дітей у віці до 16 років. На облік ОВС поставили майже 17 тисяч підлітків.

 

У Міністерстві внутрішніх справ відзначають зменшення кількості тяжких злочинів, скоєних неповнолітніми. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив начальник Управління зв'язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук.

«Протягом останнього року дещо зменшилася кількість тяжких злочинів, скоєних неповнолітніми, зокрема, завдання тілесних ушкоджень, убивств, грабежів, розбоїв», - сказав він, зауваживши, у той же час, що в минулому році до органів внутрішніх справ було доставлено більше 10 000 дітей у віці до 16 років, які перебували без нагляду дорослих. З них, зазначив Поліщук, третину було влаштовано у різні притулки, інших повернуто батькам.

За словами Поліщука, у минулому році неповнолітніми було скоєно майже 18 тисяч злочинів, переважна більшість яких мають майновий характер.

Також на профілактичний облік ОВС поставлено майже 17 000 підлітків.

Як зазначив керівник УСО, основна причина дитячої безпритульності - вчинення батьками насильства, а також примушування дітей дорослими жебракувати. !zn

Читайте також:

В Україні більше 8 тис. засуджених дітей

В Україні з'явиться міліція для дітей

В Україні відбувається «омолодження» злочинності неповнолітніх