Міністр освіти впевнений, що абітурієнтам з трійкою з профільного предмету нічого навіть думати про держбюджет у вузах

28 серпня 15:37

Табачник зазначив, що 140 балів прирівнюються до трійці, а тим, у кого бал менше, міністр порадив йти в коледжі, училища та технікуми: "Тих, у кого з профільного предмету трійка і менше, нічого вчити за державний бюджет".

 

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник заявляє, що немає зв'язку між підвищенням прохідного балу з профпредмету до 140 при вступі у вуз і невиконанням державного замовлення.

"Віолончель не народжує дітей. Державне замовлення було затверджено Кабінетом міністрів України в травні. Умови державного прийому затверджено, зафіксовано з 10 жовтня 2011 року", - пояснив міністр.

Разом з тим, він відзначив, що всі навчальні заклади виконали державне замовлення. Крім того, за його словами, 75% тих, хто складав зовнішнє незалежне оцінювання з профільного предмету, отримали більше 140 балів.

Табачник зазначив, що 140 балів прирівнюються до трійці, а тим, у кого бал менше, міністр порадив йти в коледжі, училища та технікуми. "Тих, у кого з профільного предмету трійка і менше, нічого вчити за державний бюджет", - підкреслив він.

- Міносвіти підвищить прохідний бал у ВНЗ

Як повідомлялося, експерти вважають введення мінімальних 140 балів у сертифікаті з профільного предмету при вступі у вуз основною причиною того, що десятки вищих навчальних закладів не виконали державне замовлення.

Раніше в Міносвіти заявили, що встановлений сьогодні прохідний поріг у 140 балів швидше за все, в наступні роки буде підніматися.

Як повідомлялося, в січні цього року Рахункова плата розкритикувала бездіяльність Мінекономрозвитку в сфері держзамовлення. У РП звернули увагу, що міністерство не забезпечує ефективної реалізації державної політики в цій сфері. Зокрема, МЕРТ так і не розробило реальну стратегію розвитку держзамовлення, його критерії не переглядалися з 2005 року, а процес формування фактично зведено до узагальнення отриманих пропозицій, говориться в звіті ревізорів.

Також нагадаємо, що в 2010 році, будучи кандидатом у президенти, Віктор Янукович у своїй передвиборчій програмі обіцяв заповнити українські вузи держзамовленням на 75%. !zn

Читайте також:

Азаров хоче скоротити кількість студентів вдвічі


Янукович обізвав «маніпуляції» Табачника в сфері вищої освіти «антиприкладом реформ»

У 2013 році одинадцятикласники отримають дипломи 1 червня

Математична освіта в Україні переживає занепад: тільки 12% дев'ятикласників добре знають математику

У наступному році всі абітурієнти будуть подавати заяви на вступ до вузів через інтернет