Мінінфраструктури обіцяє спростити повернення залізничних квитків

12 липня 11:29

Обслуговування пасажирів на залізничному транспорті буде покращено.

 

Відповідний проект наказу Міністерства інфраструктури України «Про затвердження Змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України» оприлюднено на офіційному сайті відомства.

У першу чергу запропоновані проектом наказу зміни стосуються корегування умов повернення проїзних документів, перевізних документів для автомобілевозів та уточнення умов проїзду осіб, яким надано пільги відповідно до чинного законодавства. Зокрема, право на безкоштовний проїзд у приміському сполученні матимуть діти з багатодітних сімей за наявності відповідних посвідчень.

Також проектом передбачено розширити сферу послуг щодо перевезення ручної поклажі пасажирів, встановлено порядок ведення та зберігання книги скарг, конкретизовано умови та вартість перевезення великих собак та дрібних кімнатних тварин і кімнатних декоративних птахів тощо.

Нагадаємо, раніше в "Укрзалізниці" вже пообіцяли, що в потягах з'явиться доступ до інтернету, а в вагонах більше не буде п'яних провідників.