Мільйонера Файнгольда звільнено під заставу

07 червня 06:50

Екс-депутата Сімферопольської міськради мільйонера Йосипа Файнгольда, якого підозрюють у шахрайстві, звільнено під заставу.

 

Суд Центрального району Сімферополя не знайшов причин для його переведення до СІЗО чи утримання під вартою.

Сума застави, яку необхідно було внести, дорівнює тій сумі, яку він, за версією слідства, незаконно зібрав з підприємців на будівництво торгового центру, а саме - 600 тис. грн.

Внесла цю заставу адвокат Ірина Неналтовська - гроші повернуть, якщо з боку підозрюваного не буде порушень за час слідства. Стан його тим часом погіршується і він залишається у реанімації. «Йому ж вкололи кінську дозу ліків, щоб доставити на суди - була навіть зупинка серця!» - розповіли близькі бізнесмена.

Нагадаємо, у Залізничному районному суді Сімферополя повторно розглядається справа сина Й.Файнгольда Віталія, який у вересні 2008 року, керуючи автомобілем Bentley Continental, на смерть збив мотоциклістку. Експерти встановили, що Bentley рухався зі швидкістю 171 кілометр на годину. Віталій Файнгольд повністю визнав свою провину, проте відмовився задовольнити в повному обсязі цивільний позов батька загиблої Олександра Гоппе на суму 500 тисяч грн, відшкодувавши лише 125 тисяч грн.