Міліція не дала опозиціонерам поставити намети на Майдані: сталася бійка

22 березня 10:38

Співробітники міліції забрали в учасників акції «Готуй намет навесні» намети, в результаті чого сталася бійка. Активісти почали розходитися, пообіцявши провести подібні акції через тиждень.

 

Учасники акції намагалися розбити намет на центральній площі столиці, проте правоохоронці не дозволили їм це зробити. На площу під'їхав автозак, біля якого сталася бійка між правоохоронцями та кількома учасниками акції. Потім в автозак закинули намет, який намагалася встановити молодь.

Молоді люди спробували знову розгорнути кілька наметів. Їм знову перешкоджали правоохоронці, виривали з рук намети, після чого сталася чергова бійка. Співробітники правоохоронних органів закинули в автозак ще один намет, за яким до машини кинулися учасники акції, але правоохоронці їх відтіснили.

Після цього учасники акції почали згортати прапори і поступово розходяться.

При цьому вони пообіцяли, що з 29-го березня акції, подібні до тієї, яку намагалися провести на Майдані Незалежності, пройдуть у регіонах України.

Всього в акції взяли участь близько 50 осіб. Правоохоронців на Майдані в даний час близько 10.

Окрім того, лідер «Молодого Народного Руху» зазначив, що сьогоднішня акція представників «Батьківщини молодої», «Студентської свободи», «Молодого Народного Руху», партії «Фронт змін» символізувала те, що у молоді немає можливості отримати доступне житло. Акція проводилася також на знак протесту проти виселення студентів з гуртожитків у зв'язку з проведенням Євро-2012.

Автозак, в який співробітники спецпідрозділу «Беркут» завантажили намети, відібрані в учасників акції, як і раніше залишається на Майдані Незалежності. !zn

Читайте також:

Азаров пообіцяв доступне житло вже через 2-3 тижні

У 2011 році мільйон українців постраждали від насильства у міліції

У Дніпропетровську вже будують дешеве житло мікрорайонами