Міліція назвала пересування демонстрантів спробою влаштувати бійку і заявила про її запобігання

23 вересня 09:05

Столична міліція заявила про припинення провокації з боку футбольних хуліганів, які брали участь у студентській акції на Михайлівській площі в Києві.

 

Як розповіли в управлінні зв'язків із громадськістю ГУ МВС України у Києві, у п'ятницю близько сотні людей зібралися на Михайлівській площі. Організатором акції виступила Київська незалежна профспілка "Пряма дія".

Серед присутніх, як підкреслили у главку, близько 20 осіб - молоді люди в масках. Це активні учасники руху ультрас, так звані футбольні хулігани.

Співробітники міліції попередили учасників акції, що серед них є такі люди, на що отримали відповідь, що організаторам про це відомо, і ці люди прийшли підтримати студентів.

"Поки проводилися ці перемвоини, молоді люди в масках спробували рушити по Михайлівській площі у бік Хрещатика і спровокувати співробітників міліції, тобто були спроби влаштувати бійку. Але ця спроба була припинена, міліція не піддалася на провокацію", - підкреслили у главку.

Міліція попередила учасників акції, що у разі неправомірних дій протестуючі будуть притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, ще вчора на Михайлівській площі студенти Могилянки почали акцію протесту проти політики міністра освіти Дмитра Табачника і закликають усіх громадян України вийти на боротьбу за свої права.