Міліція кваліфікувала напад на німецького бізнесмена як замах на вбивство

15 вересня 10:37

Міліція порушила кримінальну справу за фактом замаху на вбивство німецького бізнесмена, автомобіль якого обстріляли вчора на трасі Одеса-Київ.

 

Порушено кримінальну справу, згідно зі ст.15-115 ч.1 Кримінального кодексу України, проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння злочину і їх затримання, заявили у відділі із зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Одеській області.

Нагадаємо, вчора о 16.00 на сороковому кілометрі траси Одеса-Київ було обстріляно з автоматичної зброї автомобіль, в якому знаходився громадянин Німеччини Олександр Ліхт - директор німецької компанії «Гіс».

«У мене відбулася зустріч з головним юристом банку "Південний". Ми обговорювали питання про одну суперечну фінансову ситуацію. Після зустрічі я виїхав до Києва. На 40 км траси мене підрізав інший автомобіль, змусивши зупинитися. З машини вийшли люди з автоматами в руках. Я відчинив двері машини і кинувся тікати. Пролунали постріли. У результаті автомобіль отримав численні кульові пробоїни. Сам я не постраждав, хоча і пережив сильне нервове потрясіння. Інших інтересів в Одесі, окрім історії з банком "Південний", я не маю» - повідомив О.Ліхт.

У міліції кажуть, що стріляли не з автомата, а з мисливської рушниці.

«Після невдалої спроби зупинити на трасі авто 45-річного громадянина ФРН невстановлені автомобілісти здійснили два постріли з пристрою для відстрілу мисливських патронів у напрямку його автотранспортного засобу, після чого зникли у напрямку міста. Пострілами пробито навиліт скло водійських і пасажирської дверей, а також пошкоджено переднє ліве крило автомобіля», - повідомили у відділі зі зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Одеській області.

Як відомо, банк «Південний» входить до групи великих банків України за класифікацією НБУ (22-ге місце за розміром активів на 1 липня 2011 року).

Найбільшими власниками банку, за офіційними даними НБУ станом на 1 липня 2011 року, є ТОВ «Теком» (пряма участь - 5,16% у статутному капіталі, опосередкована участь - 14,65%), Тамара Родіна (відповідно, 1,43 % і 23,44%), Олександр Родін (відповідно, 2,32% і 17,98%), Юрій Родін (17,55% і 10,08%), Ганна Родіна (0,72% і 18,98% ),
Веля Родіна (відповідно, 0,42% і 19,87%), а також Алла Ванецьянц (відповідно, 11,23% і 5,62%), Левон Ванецьянц (відповідно, 0,45% і 11,23% ).