Міліція готується повісити на Мазурка чимало нерозкритих злочинів

15 листопада 16:04

У міліції переконалися, що вбивство охоронців у «Каравані» здійснив вже мертвий Мазурок і готуються зв'язати з ним інші нерозкриті злочини. Справу закривати не мають наміру: "Поспішати, як кажуть, нікуди».

 

Слідчі органи міліції не мають наміру закривати «справу Мазурка», поки не встановлять усі обставини вбивства охоронців у столичному ТРЦ «Караван» і не вивчать можливу причетність стрілка до скоєння аналогічних злочинів. Про це в інтерв'ю журналістам заявив начальник Головного управління МВС України Василь Фаринник.

За його словами, міліція продовжить розслідування цієї справи, поки також не встановить його можливих спільників, де він переховувався, у кого брав зброю і чим займався в минулі роки.

«Те, що він (Ярослав Мазурок) скоїв злочин у «Каравані», - ми вважаємо, що це доведено на сьогоднішній день, але тільки після того, як ми проведемо цю роботу, ми вже будемо про це говорити більш категорично», - сказав Фаринник.

За його словами, в даний час слідчі органи поетапно відпрацьовують Мазурка на предмет його можливої причетністі до інших вчинених аналогічним способом злочинів.

«Ця вся робота - вона ще довго-довго буде вестися .... Поспішати, як мовиться, нікуди, тому що є дуже багато нерозкритих злочинів, які вчинені способом, схожим на скоєне вбивство в «Каравані», і тому це все потрібно перевірити», - зазначив Фаринник.

При цьому він запевнив, що ніяких спеціальних підходів для того, щоб списати нерозкриті злочини на небіжчика, не буде.

Нагадаємо, що 26 вересня в столичному торгово-розважальному центрі «Караван» відвідувач, якого запідозрили у крадіжці, відкрив вогонь з вогнепальної зброї по співробітниках приватної охорони, в результаті чого троє людей загинуло на місці. Сам злочинець встиг втекти.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що вбивцею є уродженець Львівської області 1974 року народження по імені Ярослав Мазурок.

7 листопада недалеко від станції метро «Сирець» в Києві виявили мертвог чоловіка, схожого на Мазурка. При ньому було знайдено паспорт, виданий на його ім'я. За даними міліції, причиною смерті стало вогнепальне поранення в область скроні. Офіційна версія - самогубство. !zn

Читайте також:

Міліція видала дружині тіло Мазурка

Мазурок застрелився із саморобного револьвера, в якому був всього один патрон


Міліціонери стверджують, що людина з паспортом Мазурка застрелилася в скроню, а не в потилицю


Київська міліція оприлюднила ФОТО загиблого Мазурка