Мешканці чотирьох районів Києва залишилися без гарячої води через борги "Київенерго" перед "Нафтогазом"

11 вересня 14:58

Станом на 1 вересня 2012 року борг "Київенерго" перед газовиками за "тепловий" газ, який використовується на потреби населення, склав 1,242 млрд грн, а заборгованість бюджету з різниці в тарифах перед "Київенерго" - 2,303 млрд грн. У компанії вже попередили, що "відсутність газу - це небезпека залишитися не тільки без гарячої води, але й без опалення".

 

Управління магістральних газопроводів "Київтрансгаз" за дорученням НАК "Нафтогаз України" близько 13:30 11 вересня повністю обмежило постачання газу на ТЕЦ-6 ПАТ "Київенерго", в результаті чого до кінця дня без гарячого водопостачання залишаться мешканці, Оболонського, Деснянської частини Дніпровського і Подільського районів Києва. Про це повідомила прес-служба "Київенерго".

Зокрема, гарячої води не буде на житлових масивах: Куликове Поле, Лісовий, Комсомольський, Водопарк, Троєщина, Вигурівщина, Оболонь, Мінський, Воскресенка, Кибальчича, частково Лівобережний та Микільська Слобідка.

Всього без гарячого водопостачання залишаться 3 тисячі 238 споживачів. Серед них - 2 тисячі 305 житлових будинків, 125 шкіл, 164 дитячих садка, 58 лікувальних закладів, 586 відомчих будівель.

Причина обмеження газопостачання - заборгованість держбюджету перед "Київенерго" з компенсації різниці між встановленими тарифами на теплову енергію для потреб населення і собівартістю її виробництва, включно з розрахунками за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України", відзначили в компанії.

Станом на 1 вересня 2012 року борг "Київенерго" перед газовиками за "тепловий" газ, який використовується на потреби населення, склав 1,242 млрд грн, а заборгованість бюджету з різниці в тарифах перед "Київенерго" - 2,303 млрд грн. У компанії пояснили, що зможуть погасити залишок боргу тільки після отримання з бюджету передбаченої компенсації.

"Кабінет міністрів офіційно затвердив субвенцію на погашення різниці в тарифах. Але на сьогоднішній день погашення відбулося лише частково. Наслідки не змусили себе довго чекати. З початком опалювального сезону відсутність газу - це небезпека залишитися не тільки без гарячої води, але й без опалення", - підкреслив генеральний директор АК "Київенерго" Олександр Фоменко.

На даний момент переговори про відновлення газопостачання тривають.

Нагадаємо, в липні-серпні "Київенерго" перерахувала НАК "Нафтогаз України" 1,336 млрд грн за газ, спожитий на виробництво теплової енергії для потреб населення. Ці кошти були отримані компанією в якості компенсації різниці в тарифах.

"Київенерго" займається забезпеченням Києва електричною та тепловою енергією, поєднуючи процеси виробництва, транспортування і збуту енергоресурсів. Чисельність співробітників компанії складає майже 14 тис. осіб. Енергетичні джерела та розгалужена мережа теплопроводів, кабельних, повітряних ліній електропередачі дозволяє енергокомпанії повністю забезпечувати потреби м. Києва в електричній і на 85% у тепловій енергії. "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької ТЕЦ. На початку грудня 2011 мажоритарним власником "Київенерго" стала компанія ДТЕК, яка входить у структуру СКМ Ріната Ахметова. ДТЕК виграв конкурс з продажу 25% акцій "Київенерго", збільшивши свою частку в компанії до 71,82%. !zn

Читайте також:

Близько дві тисячі будинків у Києві залишаються без гарячої води через борги «Київенерго»

Після приватизації «Київенерго» Ахметов зможе диктувати умови життя понад 70% киян


Київ отримав із держбюджету 2,2 млрд грн для компенсації різниці в тарифах перед «Київенерго» Ахметова