Мавроді хотів залишити Росію за підробленими паспортами

20 березня 09:26

Спочатку передбачалося, що Мавроді буде арештовано при перетині кордону за фальшивий паспорт, проте через побоювання, що в нього можуть бути невідомі документи, засновника МММ заарештували напередодні ймовірної втечі 14 березня під приводом звинувачення у несплаті штрафу.

 

Засновника фінансової піраміди МММ Сергія Мавроді було арештовано не через несплату накладеного судовими приставами штрафу на 1 тис. рублів, як випливає з матеріалів справи, а тому, що він зібрався тікати за кордон за підробленим паспортом, заявив лідер Інтернет партії України Дмитро Голубов.

За його словами, українські хакери, які зламали пошту Мавроді, в лютому передали йому листування підприємця, з якого стало відомо, що у того кілька фальшивих паспортів - португальський, бразильський, а також литовський на ім'я Глебаса Віктораса.

Голубов, якого цитує прес-служба партії, зізнався, що передав цю інформацію ФСБ. Спочатку передбачалося, що Мавроді буде арештовано при перетині кордону за фальшивий паспорт, проте через побоювання, що в нього можуть бути невідомі документи, засновника МММ взяли напередодні ймовірної втечі 14 березня під приводом звинувачення у несплаті штрафу, стверджує лідер української партії.

Відзначимо, напередодні Мавроді було госпіталізовано до Боткінської лікарні зі скаргами на болі у серці. Лікарі поставили йому діагноз "гіпертонічний криз".

14 березня Мавроді заарештували на п'ять діб за несплату накладеного на нього приставом штрафу в одну тисячу рублів з причини того, що він не платив колишнім вкладникам за боргами МММ. 16 березня суд визнав законним арешт Мавроді, у відповідь той оголосив голодування.

Лідер Інтернет-партії України розповів, що з листування Мавроді з його колегами і партнерами з-за кордону з'ясувалося, що він збирався покинути територію Росії 15-16 березня. До цього на його рахунок повинні були надійти якісь гроші для реалізації цієї мети. З листування також стало зрозуміло, що Мавроді через компанію Slogold.net відкрив офшорні компанії на Сейшельських островах і Коста-Ріці, куди перераховував частину коштів своїх вкладників, зазначив Голубов.

"Я це листування передав ФСБ і разом з ним я передав фотокопії оригіналу його литовського паспорта, які він надсилав у компанію Slogold, що спеціалізується на відкритті офшорних компаній, відмиванні грошей", - підкреслив Голубов. !zn

Читайте також:

Фінансовим пірамідам зможуть блокувати інтернет-доступ за рішенням судів

У Держфінпослуг говорять, що «МММ-2011» в Україні діє незаконно

Мавроді запропонував допомогу Лукашенку


Антимонопольники визнали новий проект Мавроді фінансовою пірамідою