Масштабна пожежа у Маріуполі: горіли склади і лунали вибухи (фото, відео)

10 липня 10:52

Пожежа була дуже сильною, кваліфікується як НС «високої складності», в її ліквідації брали участь 9 цистерн та 47 осіб особового складу рятувальників.

 

Рано вранці 10 липня в Маріуполі загорівся склад підлогового покриття. Балони, що зберігаються на складі, вибухали від високої температури. Пожежа була дуже сильною, кваліфікується як НС «високої складності», в її ліквідації брали участь 9 цистерн, 47 осіб особового складу рятувальників.

Пізніше під дією вітру вогонь перекинувся і на сусідні будівлі.

Роботу рятувальників, окрім сильної задимленості, ускладнювало те, що пробратися на територію палаючих складів було важко, МНСникам довелося пробиратися на дахи сусідніх будинків і вже звідти гасити вогонь.

Від пожежі постраждало 800 квадратних метрів складських приміщень, 5 складів пожежникам вдалося відстояти.


Власники складів в терміновому порядку рятували майно та цінні папери, а деякі сміливці навіть допомагали пожежникам. «Я почув якісь хлопки, схожі на вибухи петард, і визирнув у вікно. А там так димно! Відразу ж хотів подзвонити у МНС, але тут під'їхала машина рятувальників», - ділиться своїми враженнями один з очевидців події.

Хлопки, які чули жителі довколишніх дев'ятиповерхівок, - це вибухи балонів, які зберігаються на одному зі складів, повідомила господиня того самого складу.

Причину події поки не називають навіть попередньо - її встановлять фахівці дослідної пожежної лабораторії, які вже виїхали з Донецька в Маріуполь. !zn


Читайте також:

В Одесі згорів вже п’ятий ресторан за півроку

Причиною вибуху у трамваї у Дніпропетровську стало займання пороху в сумці пасажира (фото)