Львів сьогодні патрулюють "трошки посилено"

22 червня 06:24

Сьогодні, 22 червня, у день 70-річчя початку Великої Вітчизняної війни, правоохоронці почали патрулювати Львів з 2:00 ранку трохи посиленим особовим складом. Під особливою опікою правоохоронців - Пагорб слави.

 

«В принципі, правоохоронці цілодобово працюють і охороняють місто, тому я не бачу тут нічого такого. Єдине, що буде у трошки посиленому варіанті», - зазначив напередодні представник ГУ МВС у Львівській області Денис Харчук.

Окрім того, Денис Харчук сказав, що участь правоохоронців з інших областей щодо забезпечення порядку у Львові 22 червня не планується.

ЗМІ повідомляють, що станом на 8.30 Пагорб слави у Львові і його околиці охороняє кілька сотень співробітників МВС. Для забезпечення порядку залучено також один мікроавтобус спецпідрозділу «Беркут» і близько 100 співробітників спецпідрозділу «Грифон».

Ніяких організованих груп біля Пагорба слави поки немає.

Мер Львова Андрій Садовий запевняє, що сьогодні у Львові вдасться уникнути повторення сценарію, подібного до подій 9 травня. «Я думаю, що всі зобов'язані виконувати рішення суду. Я переконаний, що 22 червня можемо спокійно молитися за тих, хто віддав своє життя, кого було закатовано», - сказав він.

Львівські комуністи також заявили, що не планують масових заходів. За словами першого секретаря Львівського обкому КПУ Михайла Стули, комуністи тільки планують вшанувати пам'ять загиблих воїнів-червоноармійців. «Ми відвідаємо цвинтар, щоб згадати загиблих воїнів Радянської армії ...», - повідомив він, підкресливши, що це буде не організована акція, а прояв пошани. "Ніяких гостей з Росії чи зі сходу нашої країни ми не запрошували. Було б добре, якби комуністи і націоналісти 22 червня взагалі не зустрічалися. У нас свої герої, у них - свої", - додав М.Стула.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відзначають День скорботи і пам'яті жертв нацистського та комуністичного режимів в Україні. Відбудеться низка заходів для належного вшанування пам'яті львів'ян, які протягом Другої світової війни стали жертвами нацистського і комуністичного режимів.

Також сьогодні у Львові відбудуться музичний фестиваль і змагання з драг-рейсингу.

Нагадаємо, Львівський окружний адміністративний суд заборонив партіям і громадським організаціям проводити масові акції у Львові 22 червня.