Львів готує відповідь на прийняття за основу мовного законопроекту

05 червня 09:27

У відповідь на ухвалення мовного питання профспілки пропонують створити страйкові комітети на міських підприємствах і у вишах.

 

Біля будівлі Львівської обласної держадміністрації та облради зібралися більше тисячі осіб на мітинг проти ухвалення законопроекту про основи державної політики.

Люди тримають в руках прапори політичних партій, ікони та плакати, зокрема «Омоскаленню України - ні», «Щоб не втратити «мову», деяким потрібно вкоротити язик» тощо.

Заяву про те, що Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, мітингувальники зустріли криками «Ганьба» і «Банду - геть!».

Профспілковий лідер Андрій Соколов заявив, що у відповідь на ухвалення цього законопроекту необхідно вживати більш рішучих дій. Соколов закликав городян до створення страйкових комітетів (комітетів, що керуватимуть страйками - ред.) на підприємствах і вишах.

Раніше повідомлялося, що Івано-Франківська міськрада вирішила провести 5 червня о 10:00 свою позачергову 26-ту сесію у Києві біля будівлі Верховної Ради України. Виїзна сесія Івано-Франківської облради відбулася сьогодні вранці у Маріїнському парку. На ній було прийнято заяву «про недопущення прийняття другої державної мови в Україні».

Нагадаємо, сьогодні, 5 червня, парламент прийняв за основу мовний законопроект авторства регіоналів Колесніченка-Ківалова. Всі альтернативні мовні законопроекти з розгляду були зняті. Опозиція покинула залу засідань, пообіцявши не допустити другого читання і привести до будівлі парламенту людей.

Як повідомлялося, 24 травня у залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим, сталася бійка між народними депутатами. !zn

Читайте також:

Законопроект про статус російської мови до другого читання будуть готувати місяць


Під Радою почалися зіткнення захисників української мови з міліцією

Прихильники Партії регіонів розбили наметовий табір під Радою