Лутковська створить представництва омбудсмена в усіх областях

24 травня 16:14

Створення представництв омбудсмена в кожній області, за словами Валерії Лутковської, дозволить полегшити доступ громадян до оскарження порушення своїх прав.

 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська планує створити свої представництва в кожній області. Про це вона заявила 24 травня в Полтаві.

За її словами, це дозволить полегшити доступ громадян до оскарження порушення своїх прав. Лутковська вважає структуру секретаріату омбудсмена, яка працювала останні 14 років, недосконалою. У новій структурі вона бачить тісну співпрацю з громадськими неурядовими організаціями, відкриття роботи консультативної ради та впровадження тематичних представництв - з питань національного застережливого механізму, антидискримінаційної політики, гендерних питань та прав дитини, представник з соціальних питань, економічних і гуманітарних прав, а також представник з питань інформаційної політики та захисту персональних даних.

Також Лутковська повідомила, що планує обрати 20 громадських організацій для співпраці. За її словами, відбір організацій буде здійснено в рамках нової програми співробітництва з організаціями «Омбудсмен +».

«В Україні налічується близько 2 тис громадських організацій, ми збираємося вибрати для співпраці близько 20. Однак як це зробити, ще не визначили. Можливо, це буде конкурс чи подивимося на досвід роботи, поки розмірковуємо над цим», - сказала Лутковська.

За допомогою громадських організацій омбудсмен збирається ввести постійний моніторинг так званих місць ув'язнення. !zn

Читайте також:

Вищий адмінсуд відкрив провадження у справі про законність призначення Лутковської

У Раді почався збір підписів за звільнення Лутковської

Карпачова, яка «зникла», знайшлася на відпочинку в Криму

Рахункова палата перевірить, на що витрачалися гроші омбудсмена при Карпачовій

Лутковська має намір відвідати Тимошенко і Луценка