Лук'янівське СІЗО ремонтують «заднім числом»

10 квiтня 05:52

Після виходу в ефір фільму «Лук'янівка. Тюрма №1» Кабінет міністрів виділив заднім числом 1,5 млн грн. на ремонт камер Лук'янівського СІЗО і зараз комісії щодня перевіряють всі камери слідчого ізолятора.

 

Після виходу фільму «Лук'янівка. Тюрма №1» в ефір, Кабмін виділив заднім числом 1,5 млн грн. на ремонт камер Лук'янівського СІЗО. Комісії ходять по приміщеннях камерного типу щодня.

Про це заявив в ефірі «5 каналу» автор документального фільму журналіст Костянтин Усов.

«Ми не просто зняли фільм і забули з ким ми його знімали, завдяки кому він вийшов в ефір. Ми дуже ретельно підтримуємо зв'язки з усіма, з ким спілкувалися, чесно кажучи, набагато ретельніше, ніж раніше, тому що ми хвилюємось за них. Тому ми знаємо, що відбувається в Лук'янівці», - заявив Усов.

«Вони знищують цей грибок, вони інвентаризують майно, вони поки роблять вигляд, що намагаються щось робити. Але я переконаний, що життя цього розслідування тільки починається. Незабаром всі правоохоронні організації, в тому числі і західні будуть ходити по тих коридорах і перевіряти як там живуть люди», - розповів Усов.

Нагадаємо, раніше Пшонка вже доручив прокуратурі Києва провести перевірку фактів, викладених у журналістському розслідуванні телеканалу ТВі про Лук'янівське СІЗО.

У своєму сюжеті журналіст Костянтин Усов показав умови утримання ув'язнених Лук'янівського СІЗО. Фільм складається з відеозаписів, які знімали самі ув'язнені на мобільні телефони.

Читайте також:

Проти журналіста, який показав Лук'янівське СІЗО, збираються порушити кримінальну справу, - Стець

Колишні ув'язнені назвали «показухою» демонстрацію «комфортних умов» в Качанівській колонії (відео)

Іноземні видавці висловили Льовочкіну стурбованість свободою преси в Україні

Мистецтво жити свободою