Курильню у Верховній Раді ніхто не закривав

18 грудня 08:18

Співавтор закону про заборону куріння пообіцяв закрити курильню у Верховній Раді і змусити депутатів курити на морозі. Поки нічого не вийшло.

 

Курильня у Верховній Раді залишається відкритою і нею активно користуються, незважаючи на набуття чинності закону про заборону куріння у громадських місцях, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Нагадаємо, що напередодні один зі співавторів закону про заборону куріння регіонал Юрій Мірошниченко заявив, що курильня у Верховній Раді буде закрита. «Закон зобов'язані виконувати всі. І для народних депутатів немає ніяких винятків щодо дотримання законів. Цей закон вимагає обмеження куріння у приміщеннях, і його буде виконано. Єдине, закон передбачає, що у будинках може бути виділено приміщення до 10% площі для курилень, але це не в державних органах», - сказав він.

Мірошниченко запевнив журналістів, що депутати будуть виходити на перекур на вулицю.

За його словами, якщо курильня не буде закрита, на Верховну Раду має бути накладено штраф відповідно до закону. Штрафувати повинні і самих депутатів у разі, якщо вони будуть порушувати закон.

- Депутатів виженуть палити на мороз

Як повідомлялося, 16 грудня в Україні набув чинності закон про заборону куріння в приміщеннях ресторанів, держустановах, а також на зупинках громадського транспорту. Штраф за куріння в недозволених місцях встановлений від 1 до 10 тис. грн.



Згідно з законом, забороняється, окрім спеціально відведених для цього місць, куріння в приміщеннях підприємств, установ і організацій, у готелях, гуртожитках; в аеропортах і на вокзалах. Документ зобов'язує власників або орендарів відповідних приміщень відводити спеціальні місця для куріння, сукупна площа яких не повинна перевищувати 10% загальної площі відповідної будівлі або приміщення. !zn

Читайте також:

Залишилися задоволені роботою Верхової Ради 6-го скликання тільки 4% українців

Юристи порадили українцям доносити на курців у ресторанах

Антитютюновий закон у дії: в кафе прибрали попільнички, клієнти йдуть

З сьогоднішнього дня заборонено палити в ресторанах і нічних клубах