Криза загрожує Україні спалахом расизму та ксенофобії

27 вересня 11:00

Мігранти - головні мішені для радикально налаштованих жителів України, вважають міжнародні експерти. Пропонують боротися з проявами міжетнічної ворожнечі за допомогою освітніх програм.

 

В умовах соціально-економічної кризи в Україні посилився вплив радикальних партій та організацій, які виступають з ксенофобськими та расистськими гаслами і розпалюють міжетнічну ворожнечу. Про це на конференції «Ініціатива розмаїття» в Києві заявив глава представництва Міжнародної організації з міграції Манфред Профазі.

«На жаль, мігранти та шукачі притулку - головні мішені для радикально налаштованих українців. Щоб запобігти загостренню міжетнічних відносин, разом з урядом і громадськістю України ми здійснюємо проект «Ініціатива розмаїття», який передбачає зустрічі українців з представниками різних національних громад і країн. Наша спільна з українцями мета - подолати ксенофобські настрої в суспільстві, боротися з насильством на ґрунті расизму і ксенофобії», сказав Профазі.

Проект «Ініціатива розмаїття» засновано 2007 року як відповідь на зростання кількості злочинів, скоєних в Україні на ґрунті расової ненависті та ксенофобії.

Зараз у здійсненні проекту беруть участь більше 60 урядових установ, громадських і національних організацій, повідомив Профазі.

Також Міжнародна організація з міграції та представництво ООН в Україні виділяють для українського уряду, громадських організацій та об'єднань шукачів притулку понад 400 тис. доларів США для проведення навчальних курсів, семінарів та освітніх заходів для мігрантів, які хочуть жити в Україні. Головними завданнями проекту Профазі назвав вивчення іноземними мігрантами історії та культури України та їхню інтеграцію в українське суспільство. !zn

Читайте також:

Англійська футбольна асоціація подасть скаргу на Бі-бі-сі за звинувачення України у расизмі

Генсек ООН задоволений звільненням російського чиновника за расистські висловлювання

Швейцарського футболіста вигнали з Олімпіади за расизм

Мігранти щорічно перераховують в Україну до восьми мільярдів доларів