Кортеж Карпачової потрапив в аварію через те, що ДАІ налякало водія

10 жовтня 06:14

7 жовтня під Рівним в аварію потрапила машина з кортежу уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової, в якій їхала заступник міністра соціальної політики Лідія Дроздова.

 

ДТП сталося, коли колона автомашин в супроводі працівників Державтоінспекції поверталася в Рівному з відкриття у Дубровицькому районі територіального центру соціального обслуговування інвалідів і людей похилого віку 7 жовтня.

Омбудсман повідомила, що автомобіль, в якому вона їхала, не потрапив в аварію.

«Машина, в якій я їхала, уникнула лобового зіткнення з автомобілем, який на підвищеній швидкості вилетів на зустрічну смугу. На жаль, наступна машина, в якій їхала заступник міністра праці та соціальної політики Л.Дроздова, намагаючись уникнути цього зіткнення, опинилася в кюветі і перекинулася. Разом з головою Рівненської обласної держадміністрації Василем Берташем, жителями села Яринівка ми надали потерпілим першу допомогу. Хочу подякувати медикам, які оперативно прибули на місце події», - зазначила Н.Карпачова.

Чотирьох потерпілих направили до Рівненської обласної лікарні. Їх життю нічого не загрожує. Головний лікар Володимир Кисіль постійно інформує Омбудсмана про стан здоров'я потерпілих.

Очікується, що 10 жовтня заступника міністра Л.Дроздову, якій діагностували забій хребта, випишуть з лікарні, сказано в повідомленні.

Немає загрози здоров'ю вагітної жінки, яка їхала у зустрічній машині і дуже злякалася.

Омбудсман сподівається на ретельне і об'єктивне розслідування обставин ДТП, зокрема, дій працівників Державтоінспекції щодо попередження аварійної ситуації під час руху автоколони, а також встановлення особи водія фури, який не виконав вимог головної машини супроводу ДАІ.

Сектор зв'язків із громадськістю УМВС України у Рівненській області оприлюднив інформацію про те, що 7 жовтня водій автомобіля «Опель-Вектра», 33-річний житель Рівного, рухаючись у напрямку міста Сарни, не вобрав безпечну швидкість і виїхав на узбіччя, де його легковий автомобіль занесло і розвернуло на зустрічну смугу. Там у цей момент рухався кортеж автомобілів, який супроводжував заступника міністра соціальної політики України Л.Дроздову.

Вона поверталася на автомобілі «Мазда 6» з відкриття територіального центру для обслуговування одиноких непрацездатних, престарілих громадян у селі Висоцьк Дубровицького району та амбулаторії сільської практики з денним стаціонаром у селі Миляч Дубровицького району.

Л.Дроздову і водія з травмами різних ступенів тяжкості доставили до Рівненської обласної клінічної лікарні.

Міліція проводить слідчі дії за фактом ДТП.