Консультувати будівництво метро на Троєщину в Києві буде російська компанія

02 серпня 10:04

Київська влада розраховує залучити для будівництва метро на Троєщину приватну компанію. Всі параметри проекту на 1,2 - 1,6 млрд дол підготує дочірня компанія «Внешекономбанку Росії».

 

Переможцем конкурсу на залучення консультанта з реалізації проекту будівництва четвертої гілки Київського метрополітену в напрямку житлового масиву Троєщина стала дочірня компанія «Внешекономбанку Росії» - «Федеральний центр проектного фінансування», повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з контрактом, консультант повинен розробити схему державно-приватного партнерства із зазначенням аналітичних, статистичних, фінансових, техніко-економічних і соціально-економічних показників, наданням розрахунків витрат щодо визначення термінів окупності та інших фінансових показників проекту.

- Будувати в Києві метро на Троєщину виявили бажання російські банки

Як відзначив, заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, «нестабільне фінансування за рахунок місцевого та державного бюджету не дозволяє в максимально швидкі терміни побудувати нову гілку метро. А от приватні інвестиції дають таку можливість».

«Будівництво четвертої гілки метро за рахунок приватного капіталу буде першим такого рівня прецедентом державно-приватного партнерства. Вперше в історії України інвестор на конкурентній основі інвестує в такий великий проект, коли сума фінансових вкладень складає 1,2 - 1,6 млрд дол», - повідомив Крамаренко. !zn

Читайте також:

Столична влада показала схему лінії метро на Троєщину (фото)

Метро на Троєщину прокладуть по проспекту Маяковського

Метро на Теремки закінчать через два роки, на Троєщину - не так скоро

Лінію метро «Троєщина - Осокорки» можуть почати будувати у 2012 році