Командир талібів здався поліції і вимагає $100, обіцяних за його голову

18 квiтня 11:49

Один з командирів талібів Мухамед Ашан прийшов до поліцейської дільниці в провінції Пактіка з оголошенням про свій розшук в руках і почав вимагати обіцяну винагороду у $100. Поліцейські спочатку не повірили його словами, проте подальша біометрична експертиза підтвердила його особу. Афганська влада припускає, що обставини арешту Ашана можуть дати уявлення про ситуацію в таборі повстанців, про їх морально-психологічний стан і нестачу ресурсів.

 

В Афганістані командир талібів добровільно здався і вимагає винагороду у $100, призначену за його голову, повідомляє в середу американська газета «Вашингтон пост».

Один з командирів талібів Мухаммед Ашан прийшов до поліцейської дільниці у провінції Пактіка на південному сході країни з оголошенням про свій розшуку в руках і почав вимагати обіцяну винагороду.

Місцеві поліцейські спочатку не повірили його словами, проте подальша біометрична експертиза підтвердила особу таліба.

«Цей хлопець - талібський еквівалент грабіжників з кінофільму "Один вдома"», - наводить газета слова одного з американських військових.

Ашан підозрюється в організації не менше, ніж двох атак на урядові війська в Афганістані.

Афганська влада припускає, що дивні обставини арешту Ашана можуть дати уявлення про ситуацію в таборі повстанців, про їх морально-психологічний стан і нестачу ресурсів. !zn

Читайте також:

Американському солдату, який розстріляв 17 афганців, загрожує смертна кара

Таліби обстріляли дипмісії країн НАТО у Кабулі

Обама може передумати виводити війська з Афганістану у 2014 році