Колесніков списав проект закупівлі Hyundai на попередників

26 грудня 08:49

Колесніков визнав, що є недоробки як з боку виробника, так і зі сторони експлуатанта, але зазначив, що проект дістався йому від попереднього керівництва міністерства.

 

Екс-міністр інфраструктури Борис Колесніков заявляє, що проект закупівлі швидкісних потягів Hyundai дістався йому від попереднього керівництва міністерства.

Про це він повідомив в інтерв'ю
Forbes.ua, коментуючи неполадки в потягах Hyundai.

"Цей проект дістався мені від попереднього керівництва міністерства. Тим не менш, як людина, яка брала безпосередню участь в цьому проекті, можу заявити, що всі технічні служби ДП «Укрзалізниця» не просто просили, але наполягали на впровадженні потягів з місцями для сидіння. Тому що вони максимально ефективні і доступні для пасажирів. Продажа плацкартних і купейних квитків абсолютно збиткова. Збитки «Укрзалізниці» складають 6,5 млрд грн. на рік, при тому, що раніше вони доходили до 8 млрд грн. «Укрзалізниця» наполягала на такому парку потягів, і його придбали. Що стосується розмов на тему «дорого - дешево», то потяги Siemens, як правило, коштують на 30-35% дорожче. Тому альтернативи немає. Потяги запустили до Євро-2012. Це була основна вимога для зручності пересування туристів. Компанія Hyundai повністю визнала свої помилки. Вона проведе модернізацію всього складу своїх потягів у Дарницькому депо", - сказав він.

Колесніков також визнав, що "не було часу на зимові випробування" потягів.

"Хоча я не залізничник, але все-таки пропонував у січні минулого року прогнати їх по Транссибірській магістралі і заодно провести випробування, замість того щоб доставляти потяги пароплавами", - розповів екс-міністр.

"До речі, росіяни нам в цьому могли допомогти. Але "Укрзалізниця" відмовилася від цієї ідеї", - сказав Колесніков.

Говорячи про компенсації за ті незручності, які доставлено українським пасажирам, екс-міністр сказав: "Транспорт знаходиться в помийній ямі. Ви хочете платити за квитки по 35 грн. за 700 км, і ще щоб при цьому хтось щось компенсував? Такого у світі немає".


Нагадаємо, після того, як в Україні встановилася по-справжньому зимова погода, поломки з потягами «Hyundai» відбуваються щодня.

Як відомо, куплені у південнокорейської фірми Hyundai швидкісні потяги не витримують морозної зими, ламаються один за іншим і простоюють годинами. !zn

Читайте також:

Янукович обурений ситуацією з потягами Hyundai


Колеснікову стало соромно за «Хюндаї»

Замість Hyundai, які постійно ламаються, подають взагалі інші потяги

ЄБРР назвав запуск потягів Hyundai «інвестиційним провалом року» в Україні