Київрада заборонила приватизацію книжкового магазину «Сяйво»

10 листопада 14:00

Київрада підтримала проект рішення, що забороняє приватизацію комунального підприємства «Міський магазин», що є балансоутримувачем приміщення муніципальної книгарні «Сяйво книги».

 

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Депутати внесли зміни до рішення Київради від 2003 року «Про питання приватизації об’єктів права комунальної власності територіальної громади м. Києва».

Таким чином, комунальне підприємство «Міський магазин» було включено у перелік підприємств, установ та організацій, що не підлягають приватизації.

«Це проект рішення, мета якого унеможливити в подальшому приватизацію книжкового магазину. Комунальне підприємство «Міський магазин» залишиться у власності київської громади і ми будемо спокійні за долю муніципальної книгарні «Сяйво книга», - зазначила заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега.

Нагадаємо, що КП «Міський магазин» створено шляхом перейменування комунального підприємства «Київський міський центр розвитку рибного господарства». Розмір статутного фонду перейменованого КП становить 1,7 млн грн.

Як повідомлялося, раніше президент України Віктор Янукович підписав зміни до закону «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)». Цим законом забороняється приватизувати приміщення, в яких розміщуються бібліотеки, книжкові магазини і державні видавництва.