Київрада реорганізовує низку комунальних ЗМІ

14 липня 12:39

Київрада на засіданні сесії з метою підвищення ефективності використання комунального майна територіальної громади Києва ухвалила рішення про реорганізацію кількох комунальних ЗМІ.

 

За рішення проголосували 72 зі 100 зареєстрованих у залі депутатів.

Згідно з рішенням Київради, буде реорганізовано КП «Редакція газети «Вечірній Київ» і КП «Редакція газети «Українська столиця» шляхом приєднання їх до комунального підприємства «Редакція газети Київської міської ради «Хрещатик».

Правонаступником усіх майнових і немайнових прав визначено газету «Хрещатик». Встановлено мінімальний розмір статутного капіталу реорганізованої газети «Хрещатик» у розмірі 5 тис. грн.

Також буде реорганізовано державне комунальне підприємство «Телерадіокомпанія «Київ» шляхом перетворення його на КП Київради «Телекомпанія «Київ». Мінімальний розмір статутного фонду встановлено в розмірі 5 тис. грн. Телекомпанія «Київ» є правонаступником усіх майнових і немайнових прав ДКП «ТРК «Київ».

Депутати доручили КМДА здійснити організаційно-правові заходи на виконання рішення про реорганізацію підприємств, а також розробити у місячний термін і подати на затвердження Київради статут комунальних підприємств, створених у результаті реорганізації зазначених ЗМІ.

Також Київрада прийняла рішення протягом 30 днів створити конкурсну комісію, яка повинна визначитися з керівниками комунальних підприємств, утворених після реорганізації.