Кияни зможуть записатися на прийом до лікаря он-лайн

25 вересня 09:19

У жителів столиці з'явиться можливість обирати сімейного лікаря, записуватися на прийом і отримувати виписку рецептів в електронному вигляді в он-лайн режимі. Поки що такий сайт працює в тестовому режимі, незабаром обіцяють встановити електронні табло в кожній поліклініці.

 

У Києві в рамках реалізації програми впровадження сучасних інформаційних технологій в медичну галузь створений веб-портал з можливістю обрати сімейного лікаря та лікувальний заклад. Надалі планується введення електронного запису на прийом до лікаря і виписку електронних рецептів.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА), сьогодні сайт «Мій доктор» працює у тестовому режимі за адресою //www.103.com.ua/, остаточну версію ресурсу КМДА обіцяє запустити найближчим часом.

Для тих киян, хто не має доступу до мережі Інтернет, в поліклініках і амбулаторіях міста будуть встановлені інформаційні стенди з інформацією про лікарів і створена можливість обрати собі лікаря і подати заявку на закріплення. Зараз вже встановлені інформаційні стенди у 63-х поліклініках і в 45-ти амбулаторіях.

Наступним етапом визначено впровадження електронного запису на прийом до лікаря і виписку електронних рецептів.

Розробка сайту відбувається в рамках Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Це дозволить поліпшити якість медичної допомоги, підвищить доступність і зручність медичних послуг, удосконалить рівень підготовки кадрів, збільшить інформованість пацієнтів і підвищить економічну ефективність діяльності поліклінік.

За словами радника голови КМДА Дмитра Турчака, самостійний вибір сімейного лікаря буде відбуватися незалежно від того, в якому районі живе зареєстрований мешканець.

«Для того, щоб полегшити цю процедуру, ми створюємо сайт «Мій доктор», де буде знаходитися перелік сімейних лікарів. Сайт дозволить переглянути рівень кваліфікації кожного лікаря, отримати додаткову інформацію. Крім того, на сайті буде розміщений перелік усіх лікувально-профілактичних закладів Києва. Також планується ввести можливість коментувати та переглядати відгуки інших користувачів. Така система дозволить досить швидко отримати весь необхідний обсяг інформації про лікувальні установи і лікарів, не виходячи з дому», - говорить він. !zn

Читайте також:

Киянам запропонували раз на рік самостійно обирати дільничних лікарів

Поліклініки замінять паперові картки обліку хворих на електронні

Майже половина українців поняття не має про суть медичної реформи

Сімейні лікарі будуть перенаправляти пацієнтів до приватних клінік: у бюджеті немає грошей