Кияни носять чорнобильцям одяг та ліки, а також допомагають грошима

02 грудня 13:14

Кияни приносять чорнобильцям, які голодують у Маріїнському парку, теплі речі, чай, каву, ковдри, дощовики, потрібні ліки і жертвують гроші. Про це розповів один з лідерів голодуючих. За його словами, до них вже їдуть чорнобильці з інших регіонів України, зокрема з Луганська та Вінниці.

 

Співрозмовник запевнив, що чорнобильці мають намір продовжувати голодування під відкритим небом і не ставити намети, навіть якщо погода погіршиться, випаде сніг і настануть морози.

Лідер голодуючих також додав, що вчора до них приходив представник Пенсійного фонду, який «сказав нам те саме, що говорить і С.Тігіпко - грошей немає». За його словами, туалети, закриті з 29 листопада, досі не відкрито, що завдає голодуючим значних незручностей. Окрім того, він зазначив, що всі учасники голодування поки що почувають себе відносно нормально, хоча у деяких болить голова і зводить шлунок.

Лідер чорнобильців сказав, що жодних конфліктів із правоохоронними органами не виникало, і міліціонери просто спостерігають за дотриманням порядку.

Чорнобильців близько 20 осіб, які розосереджені по декількох крамничках прямо навпроти будівлі Кабміну.

Також у парку було помічено близько півсотні співробітників «Беркута», 3 міліцейські автобуси з тонованими вікнами і один автозак.

Нагадаємо, на 19 чорнобильців, які голодують біля Будинку уряду, міліція склала адміністративні протоколи і взяла розписки про те, що вони з'являться до суду.