Кирило і грузинський патріарх приїдуть до України для святкування Дня Хрещення Русі

14 липня 14:43

Патріарх Московський і всія Русі Кирило, згідно з усталеною традицією, відзначить День Хрещення Русі, 28 липня, у Києві.

 

Патріарх Московський і всія Русі Кирило, згідно з усталеною традицією, відзначить День Хрещення Русі, 28 липня, у Києві.


Цього разу у церковних урочистостях в Україні візьме участь католикос-патріарх всія Грузії Ілія II, заявив голова синодального Інформаційного відділу Володимир Легойда в інтерв'ю газеті "Комсомольская правда".

"Візит Грузинського католикоса до української столиці дозволить двом патріархам відсвяткувати разом День Хрещення Русі, день святого князя Володимира і іменини предстоятеля Української православної церкви у тому самому місці, де початкове Хрещення Русі і відбулося на берегах Дніпра", - сказав він.

За словами В.Легойди, запрошуючи у ці дні до Києва предстоятеля Грузинської церкви (запрошення направлялося також і українською стороною), патріарх Кирило прийняв "символічне і красиве рішення: адже у Москві патріарх-католикос Ілія бував багато разів".

Він вказав на те, що обох патріархів пов'язують давні дружні стосунки.

"Наші Церкви - Російська і Грузинська - багато зробили і роблять все для того, щоб подолати напругу, що існує сьогодні у міждержавних відносинах, на політичному рівні. Адже наші народи мають довгу історію дружніх, братських відносин", - підкреслив представник Церкви.