Кірєєв дав п'ять років в'язниці заступнику начальника Держекоінспекції Києва

02 грудня 13:44

Суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв виніс вирок колишньому заступнику начальника Державної екологічної інспекції в Києві за отримання хабара у великому розмірі.

 

Як встановили правоохоронні органи, чиновник-еколог вимагав гроші від керівництва мережі автозаправних станцій ТОВ «НАТ ГАЗ-2007» за те, щоб закрити очі на відсутність низки документів, без яких компанія не могла працювати законно.

Суддя Р.Кірєєв визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 15 ч. 2, ст. 368 ч. 2 КК України, і призначив йому покарання у вигляді тюремного ув'язнення терміном на 5 років з позбавленням права займати посади в органах влади, з конфіскацією всього майна в дохід держави, окрім житла.

1 червня 2010 року заступник начальника Держекоінспекції Києва підписав наказ про проведення позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на автозаправних станціях ТОВ «НАТ ГАЗ-2007».

Під час перевірки працівниками інспекції було встановлено, що на АЗС відсутня необхідна дозвільна документація. Після перевірки відбулася зустріч між чиновником і директором автозаправної мережі. Під час розмови представник влади повідомив комерсанту, що може накласти штрафи на товариство, опломбувати ємності з газом, тобто фактично припинити діяльність автозаправних станцій. Або не закривати за грошову винагороду у $3000. Цю суму він не вимовив вголос, а написав на листку паперу.

Потім чиновник попередив дружину свого брата, яка працює у банку "Даніель", що у відділення під'їде людина, яка привезе $3000.

Директор АЗС повинен був підійти до каси і сказати, що хоче поповнити депозитний рахунок, передавши зазначену суму коштів. Він так і зробив, щоправда, до кінцевого одержувача гроші не дійшли. Чиновника було затримано.

Підсудний свою вину у здійсненні інкримінованого йому злочину визнав повністю.

Нагадаємо, 11 жовтня оголосили вирок Ю.Тимошенко у Печерському райсуді Києва. Колишнього главу уряду і лідера опозиції визнали винною у перевищенні службових повноважень при укладанні на початку 2009 року газової угоди з Росією. Екс-прем'єра засудили до позбавлення волі на 7 років. Такого покарання - сім років позбавлення волі - вимагала прокуратура.