Кіпр почав видавати «електронні візи» українцям

06 вересня 10:56

Обов'язковою умовою отримання електронної візи є наявність у заявника окремого паспортного документа.

 

Посольством Республіки Кіпр в Україні розпочато видачу громадянам України «електронних віз». Про це повідомили у прес-службі МЗС.

З метою оформлення відповідної візи заявники заповнюють розміщену на веб-сайті Посольства Республіки Кіпр в Україні електронну візову анкету і направляють її в Посольство електронною поштою. Зазначена процедура є безкоштовною і не передбачає надання в Посольство яких додаткових документів або їхніх копій. У той же час, обов'язковою умовою отримання «електронної візи» є наявність у заявника окремого паспортного документа.

- Українці за півроку загубили за кордоном 9000 паспортів


У разі прийняття позитивного рішення щодо візового клопотання заявника Посольство надсилає йому електронний лист - підтвердження про наявність дозволу на в'їзд на Кіпр. Зазначений документ повинен бути роздрукований і представлений заявником при перетині державного кордону Республіки Кіпр разом з паспортним документом.

При цьому, необхідно зазначити, що «електронні візи» дозволяють перетнути кордон Кіпру тільки через міжнародні аеропорти Ларнака і Пафос і за умови вильоту безпосередньо з аеропортів України.

Читайте також:

Народженим у СРСР спростять процедуру отримання російського громадянства

30 тисяч українців можуть отримати польський паспорт

Доля британських віз для українців буде вирішуватися в Польщі

Україна та ЄС підписали угоду про спрощення видачі віз для деяких категорій українців