Кількість жертв вибуху на нафтопереробному заводі у Венесуелі зросла до 39 осіб

26 серпня 08:03

Президент Венесуели Уго Чавес оголосив у країні триденний траур у зв'язку із загибеллю людей під час вибуху на нафтопереробному заводі. Незважаючи на масштабне займання на заводі в АМУА, експорт нафти скорочено не буде.

 

Кількість жертв вибуху на нафтопереробному заводі у Венесуелі зросла до 39 осіб. Раніше повідомлялося про 19 загиблих.

Міністр нафтової промисловості країни Рафаель Рамірез повідомив, що, незважаючи на масштабне займання на заводі в АМУА, експорт нафти скорочено не буде. За попередніми даними, причиною вибуху став витік газу.

- Вибух на нафтопереробному заводі у Венесуелі призвів до серйозних руйнувань (ФОТО)

«Поряд з місцем вибуху розташовувалися казарми Національної гвардії. Будівля була занадто близько до нафтопереробного заводу. Ми повинні збільшити виробництво на інших об'єктах і уважно стежити за безпекою плавучого нафтосховища поруч з комплексом в АМУА», - сказав Рамірез.

Нафтопереробний завод у АМУА є частиною більшого комплексу Парагуана, який може переробляти до 955 тис. барелів сирої нафти на день. Він є другим за величиною нафтопереробним комплексом у світі.

Президент Венесуели Уго Чавес оголосив у країні триденний траур у зв'язку із загибеллю людей під час вибуху.

Чавес висловив співчуття родичам загиблих від себе особисто, а також від імені своїх близьких, уряду і всього народу Венесуели. Він також наказав почати «ретельне розслідування» причин катастрофи. Міністр нафтової промисловості Венесуели Рафаель Рамірез заявив, що сформовано команду слідчих, яку очолить один з прокурорів. !zn

Читайте також:

Вибуху газу в центрі Одеси вдалося уникнути в останній момент

Венесуела стала світовим лідером із запасів нафти

Янукович домовився з Чавесом видобувати у Венесуелі нафту