Кількість жертв у результаті катастрофи Concordia збільшилася до 15 осіб

23 сiчня 17:36

Кількість жертв затонулого круїзного лайнера Costa Concordia зросла до 15 людей, ще 18 вважаються зниклими безвісті.

 

Італійські рятувальники виявили на борту затонулого круїзного лайнера Costa Concordia тіла ще двох жінок. Як повідомив голова Служби цивільної оборони Італії Франко Габріелла, таким чином, кількість жертв трагедії зросла до 15 людей, ще 18 людей вважаються зниклими безвісті.

Влада країни також повідомила, що одночасно з їх пошуками буде проводитися перевірка судна на предмет витоків палива. На борту Costa Concordia знаходиться близько 1,9 млн л пального.

Нагадаємо, 17-палубний італійський круїзний лайнер Costa Concordia, на борту якого перебувало понад 4,2 тис. осіб ввечері 13 січня сів на мілину поблизу острова Джильї біля узбережжя італійської області Тоскана, після чого частково затонув.

На борту судна знаходилося більше 4,2 тисяч осіб, в тому числі - 37 українців.

У вівторок, 17 січня, в Італії почалися слухання у справі катастрофи лайнера. У прокуратурі вважають, що капітан судна Франческо Скеттіно раніше багатьох пасажирів залишив судно, і тому несе відповідальність за загибель людей. Звинувачення вважає, що Ф.Скеттіно загрожує до 15 років в'язниці. Увечері у вівторок запобіжний захід для Ф.Скеттіно було змінено на домашній арешт. !zn


Читайте також: