Кількість військовослужбовців у ЗСУ до 2017 року скоротиться на 15-20% - Єжель

16 сiчня 19:43

Протягом наступних п'яти років у ході реорганізаційних заходів чисельність українських військ буде скорочена на 15-20%. Про це заявив міністр оборони України Михайло Єжель, повідомляє прес-служба відомства.

 

Таким чином, кількість військовослужбовців Збройних Сил України буде доведена до 130 тис. осіб, підкреслив міністр.

М.Єжель також повідомив, що до 2017 р. планується вдвічі підняти грошове утримання військових. За його словами, за рахунок реорганізаційних заходів Збройні Сили Україна за 5 років зможуть заощадити близько 717 млн ​​грн.

«У наступні п'ять років велика увага буде приділятися озброєнню і військовій техніці. Продовжиться робота з відновлення справності, продовження ресурсу, глибокої модернізації існуючих зразків і закупівлі нових. Також ми будемо працювати над формуванням нового типу українського офіцера і сержанта», - підкреслив міністр оборони.

За його словами, зміцнення сержантського корпусу дозволить поступово замінити офіцерів на деяких первинних посадах сержантами-професіоналами.

Раніше начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Григорій Педченко заявив, що до 2017 року частка професійних військовослужбовців в армії країни складе 80%.