Кендзьор: Підрахуй Ківалов знову взявся за фальсифікації

21 грудня 15:10

За свідому фальсифікацію висновків Венеціанської комісії щодо проекту закону про засади державної мовної політики Сергій Ківалов не має морального права перебувати на посаді голови Комітету з питань правосуддя. Про це заявив народний депутат від партії «За Україну!» Ярослав Кендзьор.

 

Як відзначив депутат, два українофоба й автори «валуєвського» проекту закону про мовну політику Ківалов й Вадим Колесніченко в своєму бажанні знищити українську мову пішли на свідому фальсифікацію висновків шанованої міжнародної інституції - Венеціанської комісії за демократію через право, повідомляє прес-служба партії «За Україну».

«У висновку чітко зазначено, що проект є незбалансованим, оскільки його положення непропорційно посилюють позиції російської мови, за відсутності відповідних заходів, які б підтверджували роль української мови як державної, а також належним чином не забезпечують захист інших регіональних мов і мов меншин», - наголосив депутат.

Він підкреслив, що натомість «відомий в Україні підрахуй Ківалов та підрахуйчик Колесніченко свідомо вводять українську громадськість й фальсифікують висновки Венеціанської комісії».

«Я переконаний, що українофоб Ківалов не має права займати посаду голови Комітету з питань правосуддя й парламент його має негайно прибрати з цієї посади», - заявив Кендзьор.

Нагадаємо, що два автори проекту закону про мови, Ківалов та Колєсніченко, неодноразово заявили, що Венеціанська комісія нібито схвалила їхній законопроект. В той же час, висновки комісії є вкрай негативними щодо запропонованого регіоналами документу.

Прізвисько «підрахуй» Ківалов отримав за фальсифікації президентських виборів 2004 року. Колєсніченко поки що не мав аналогічного за масштабами досвіду.