Катастрофа літака з парашутистами під Києвом сталася через відсутність метеоролога

07 листопада 09:43

Причиною авіакатастрофи під Бородянкою, в якій загинули п'ятеро людей, вважають відсутність метеорологічного забезпечення польотів на аеродромі.

 

Катастрофа літака з парашутистами на аеродромі «Бородянка» під Києвом у червні, в якій загинули п'ятеро людей, сталася через погану організацію польотів і відсутність фахівця-метеоролога.

Згідно з результатами розслідування, проведеного Державною авіаційною службою, Бородянський аеропорт випускав літаки без системи метеорологічного забезпечення польотів, пише «Комсомольская правда в Украине».

Окрім того, в день аварії на аеродромі не було метеоролога-спостерігача.

«Польоти на аеродромі «Бородянка» 10.06.2012 року проводилися без метеорологічного забезпечення якоюсь офіційною метеорологічною установою. При цьому екіпаж порушив вимоги п.4.4.16 Настанови з виробництва польотів у цивільній авіації, згідно з якими льотчики зобов'язані перед польотом дізнатися ситуацію про погоду не тільки за місцем зльоту, по всій території, де будуть проходити політ, але і в районі запасного аеропорту. Якщо таких даних немає, підніматися в повітря суворо заборонено», - повідомив журналістам фахівець, який брав участь у розслідуванні, але побажав залишитися неназваним.

Також, за словами джерела газети, розслідування Державіаслужби України показало, що на аеродромі у Бородянці немає контролю за дією персоналу аеродрому.

«Комісія встановила, що у момент зльоту в літаку перебували двоє сторонніх, а також два неоформлених парашутисти. Це грубе порушення. Злітна маса літака 5920 кг. Таким чином, максимально допустиме значення було перевищено на 220 кг. Якщо ми говоримо про такий маленький літак, це суттєва цифра», - зазначив він.

Нагадаємо, трагедія, яка могла поставити під питання існування парашутного спорту України, відбулася 10 червня.

Літак Л-410УВП, який належав Українській школі пілотів, піднявся в повітря, щоб викинути з 4-кілометрової висоти команду парашутистів. Через кілька хвилин він отримав команду терміново заходити на посадку, але потрапив у епіцентр бурі і звалився на землю. П'ятеро людей загинули, ще 17 отримали серйозні травми. !zn

Читайте також:

У справі про авіакатастрофу під Бородянкою допитано більше 30 людей

Під час аварійної посадки літака з парашутистами під Києвом загинули п'ятеро людей (фото)

В уламках літака Качиньського, що розбився під Смоленськом, виявлені сліди тротилу