Капітан затонулого лайнера Costa Concordia попросив поновити його на посаді

10 жовтня 13:59

Скеттіно вважає, що був звільнений несправедливо. Капітан затонулого лайнера Costa Concordia через своїх адвокатів звернувся до суду щодо трудових суперечок з вимогою поновити його на посаді і виплатити належну йому зарплату.

 

Колишній капітан затонулого в січні цього року біля берегів Італії круїзного лайнера Costa Concordia Франческо Скеттіно має намір судитися з компанією-судновласником Costa Crociere, вимагаючи свого відновлення, повідомила газета La Repubblica.

Скеттіно, що проходить головним обвинуваченим у справі про катастрофу Costa Concordia, був звільнений з компанії ще в липні цього року після того, як було завершено внутрішнє дисциплінарне розслідування обставин цієї трагедії.

Причиною звільнення сумно відомого капітана стало не тільки проведене розслідування, але і засвідчені пасажирами порушення з боку Скеттіно трудового договору та Кодексу мореплавства, наприклад, вживання алкоголю за годину до трагедії, пише La Repubblica.

Однак колишній капітан вважає, що він був звільнений несправедливо, і хоче оскаржити це рішення. Для цього Скеттіно через своїх адвокатів звернувся до суду щодо трудових суперечок з вимогою поновити його на посаді і виплатити належну йому зарплату.

Італійське судно Costa Concordia зазнало аварії в ніч на 14 січня в Тірренському морі поблизу острова Джильо біля узбережжя Тоскани. На борту судна перебували понад 4,2 тисячі осіб. Жертвами трагедії стали 32 людини, двоє з яких досі вважаються зниклими безвісти.

Прокуратура Гроссето звинувачує капітана Costa Concordia Франческо Скеттіно у злочинній недбалості, ненавмисному вбивстві людей і залишенні судна в небезпеці, а також в заподіянні екологічного збитку зоні, де затонуло судно.

Як випливає з висновку експертів, евакуація пасажирів з лайнера почалася на 50 хвилин пізніше , ніж належить, а провина за це порушення лежить не тільки на Скеттіно, але і на начальнику кризового центру компанії Costa Crociere.

Очікується, що 15 жовтня відбудеться чергове слухання у цій справі. Перше засідання, участь в якому взяли понад 500 осіб, пройшло 3 березня у будівлі місцевого театру модерн, друге відбулося 21 липня. !zn

Читайте також:

Капітан Costa Concordia стверджує, що випадково втік з корабля, який тонув

Прокуратура Флоренції просить дати капітану Costa Concordia 2500 років в'язниці

Британці насправжки вручили екіпажеві затонулого лайнера Costa Concordia премію «Мореплавець року»

Розшифровка «чорної скриньки» Costa Concordia викрила капітана