Каддафі поховають у таємному місці за мусульманськими звичаями

21 жовтня 06:42

Колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі буде поховано за мусульманським звичаєм, однак у таємному місці, передає телеканал Al Arabiya.

 

Представники Перехідної національної ради побоюються, що могила полковника може стати місцем паломництва його прихильників.

У ПНР також заявили, що офіційно про «звільнення Лівії» буде оголошено вранці в суботу, 22 жовтня. Поки з перемогою революції лівійський народ привітав лише президент США Барак Обама.

Раніше голова тимчасового уряду Лівії Махмуд Джибріль розкрив подробиці загибелі М.Каддафі. За його інформацією, полковник помер від кульового поранення в голову, отриманого під час перестрілки між його прихильниками і бійцями перехідного уряду.

Захопивши в полон пораненого лівійського лідера, бійці ПНР посадили його в автомобіль, який попрямував до госпіталю. Проте машина потрапила під перехресний вогонь, внаслідок чого М.Каддафі отримав поранення в голову. Смерть настала за лічені хвилини до прибуття автомобіля до лікарні. При цьому залишається невідомим, яка сторона зробила вирішальний постріл. М.Джибріль додав, що наказу про вбивство полковника ніхто не віддавав.

Разом з тим, багато телеканалів у четвер, 20 жовтня, продемонстрували відеозапис, на якому солдати ПНР тягнуть тіло спливаючого кров'ю М.Каддафі, а потім б'ють ногами тіло вже мертвого голови Джамахірії. Тому версія ПНР про смерть полковника в автомобілі, що прямував до лікарні, здається фантастичною.