Кабмін не піддався на вмовляння Колеснікова перейти на зручний для Росії час

25 сiчня 12:01

Члени Кабміну не змогли домовитися, в якому часовому поясі має бути Україна.

 

Кабінет міністрів відклав до наступного тижня розгляд законопроекту про порядок обчислення часу на території України, повідомив глава МНС Віктор Балога.

"Сьогодні законопроект не схвалили. Ще буде проходити нарада у Миколи Азарова", - сказав він журналістам в Києві у середу, 25 січня, після засідання Кабміну.

За його словами, внесений на розгляд уряду законопроект передбачає відмову від переходу на "літній час" і закріплення України у другому часовому поясі.

"Законопроект передбачає, щоб нічого не змінювати, залишити другий часовий пояс. Ми зараз у другому часовому поясі, пропонується залишити так, як є, нікуди більше не переводити", - пояснив В.Балога.

У той же час, за словами глави МНС, з протилежної позиції на засіданні виступив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.
"Пан Колесніков каже, що ми повинні перевести Україну у третій часовий пояс, щоб росіянам було зручно до нас їздити", - сказав він.

В.Балога підкреслив, що у зв'язку з різними позиціями членів уряду, було вирішено обговорити цей законопроект більш детально і прийняти щодо нього рішення на наступному тижні. (Раніше В.Балога висловлювався за перехід України на "літній" і "зимовий" час, щоб бути синхронними з Європою.)

Як повідомлялося, 20 вересня 2011 року Верховна Рада прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою скасовано щорічне переведення годинників на зимовий/літній час. Документом передбачено встановити з 27 березня 2011 року на території України час другого часового поясу з додаванням однієї години.

Проте вже 18 жовтня парламент з третьої спроби підтримав проект постанови №9297 від 17 жовтня 2011 року, поданий спікером Володимиром Литвином, про визнання такою, що втратила чинність, постанови «Про зміну порядку обчислення часу на території України» і повернувши тим самим перехід на зимовий час. !zn

Читайте також:

Балога виступає за перехід України на літній час у березні: «Нам потрібно бути синхронними з Європою»

Більшість українців - проти переведення стрілок


Колесніченко пропонує встановити природний для України зимовий час