Івано-Франківськ першим серед українських міст повністю відмовиться від ЖЕКів

22 лютого 08:58

До квітня усі комунальні будинки в Івано-Франківську прийме від ЖЕО на свій баланс управляюча компанія – КП «Єдиний розрахунковий центр».

 

До початку квітня поточного року всі житлово-комунальні організації, які досі обслуговували комунальний житловий фонд Івано-Франківська, припинять свою діяльність.

За повідомленням кореспондента ZN.UA, відмова від послуг ЖЕКів – один з етапів виконання програми реформування житлово-комунальної галузі міста.

В Івано-Франківську вона діє вже тепер, тоді як прем’єр-міністр Микола Азаров лише задекларував ідею позбутися в Україні усіх ЖЕКів до 2015 року, а президент Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів 21 лютого закликав міністрів та губернаторів «не чекати, коли «пєтух прокукарекає», а проводити реформи в житлово-комунальній сфері.

До квітня усі комунальні будинки в Івано-Франківську прийме від ЖЕО на свій баланс управляюча компанія – КП «Єдиний розрахунковий центр».

Директор цього підприємства Вадим Войтик поінформував, що уже із червня всі послуги з утримання та ремонту житла будуть проводитися на конкурсній основі з визначенням переможця. З приватними організаціями змагатимуться і двоє реорганізованих комунальних ЖЕКів, які будуть спеціалізуватися на прибиранні та ремонті житла.

Директор підприємства переконує, що модель управління та утримання житлового фонду, яку змогли впровадити в Івано-Франківську, стане пілотним проектом. На його основі буде проводитися загальнодержавна реформа ЖКГ. !zn

Читайте також:

Кабмін урізав фінансування ЖКГ. На оновлення галузі знадобиться 100 років

У Києві з березня підвищать тарифи на воду

Ідея Януковича щодо єдиного тарифу на ЖКГ вже провалилися

Українці заборгували 824 млн грн за послуги ЖКГ у 2011 році