Іподром зносити не будуть: діловий район «Київ-Сіті» вирішили будувати у Княжому затоні

24 жовтня 12:45

Міжнародний бізнес-район «Київ-Сіті» будуватимуть на лівому березі, у Княжому затоні. Район займе цілі 50 га площі. Раніше його хотіли побудувати на Одеській площі, для чого передбачалося зрівняти із землею іподром.

 

Київська міськадміністрація готує проектну документацію для будівництва міжнародного ділового району «Київ-Сіті» на лівому березі столиці в районі Княжого затону.

Про це сказав заступник голови міськадміністрації Руслан Крамаренко сьогодні під час засідання Комітету з економічних реформ КМДА.

«Майданчик обрали під спорудження «Київ-Сіті» у Княжому затоні. Там близько 50 га відпрацьовується. Ми зараз готуємо презентацію концепції реалізації цього проекту. Зараз це поки робоча документація. Там є і приватні власники, і не зайняті території. Проект збираємо і пізніше презентуємо», - зазначив він у коментарі журналістам.

- КМДА хоче на місці іподрому побудувати великий бізнес-центр

У відповідності з законодавством, місто має забезпечити підведення інженерних комунікацій до «Київ-Сіті», і зараз проводяться відповідні розрахунки, скільки грошей на це потрібно.

На засіданні Комітету з економічних реформ йшлося, зокрема, що влада Києва планує звернутися до уряду країни з пропозицією допомогти у фінансуванні будівництва мереж.

Під час першого Київського інвестиційного форуму, на якому було презентовано проект будівництва «Київ-Сіті», повідомлялося, що для його реалізації розглядається п'ять ділянок: на Одеській площі (площею 240 га на місці Іподрому), на Дніпровській набережній (140 га), на Нижній Теличці (160 га), на Осокорках-Північніх (150 га), біля озера Вирлиця (110 га).

Йшлося про знесення Іподрому з метою будівництва на його місці району «Київ-Сіті».

Початок будівництва першої черги міжнародного ділового району «Київ-Сіті» заплановано на IV кварталі 2014 року.

Передбачається, що до кінця поточного року почнуться підготовчі роботи щодо проекту і його реалізація.

За словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника, у першому кварталі 2013 року планується провести тендер на девелопмент окремих об'єктів у складі району, а в кінці 2014 року - розпочати реалізацію першої черги проекту.

29 березня ц.р. голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов підписали шість меморандумів про співпрацю і наміри реалізувати інвестиційні проекти у столиці на загальну суму понад 30 млрд грн. Серед них - меморандум із Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України про реалізацію проекту міжнародного ділового району «Київ-Сіті» як складової національного проекту «Міста майбутнього». !zn

Читайте також:

Урядовий квартал: «Київ-Сіті»