Іноземний рахунок екс-голови Держслужби зайнятості заарештовано

21 березня 08:46

Генпрокуратура має намір направити ці кошти до бюджету держави. Повернення грошей буде відбуватися в рамках угоди про правову допомогу між країнами.

 

Генеральна прокуратура України повідомила про арешт іноземного банківського рахунку колишнього високопоставленого чиновника. Прізвище власника рахунку у ГПУ не назвали, зазначивши, що ця людина зараз перебуває під слідством. "За міжнародним запитом ГПУ компетентні органи однієї з країн західної Європи підтвердили наявність у банківській установі цієї країни зазначеного рахунку в розмірі приблизно 1 млн євро і заарештували його", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Прес-секретар генпрокурора Маргарита Велькова повідомила виданню «Коммерсант-Украина», що «мова йде про колишнього голову Державної служби зайнятості, чий банківський рахунок виявлено в одній з приватних кредитних установ Монако.

Як повідомлялося, керівник Державної служби зайнятості Володимир Галицький був затриманий 25 листопада 2011 року за підозрою у хабарництві при створенні робочих місць для колишніх шахтарів. Йому інкримінується частина 4 статті 368 Кримінального кодексу ("одержання хабара у великому розмірі посадовою особою, яка займає відповідальне становище"; карається позбавленням волі на термін до 12 років) і частини 3 статті 368-2 ("незаконне збагачення, якщо його предметом була неправомірна вигода в особливо великих розмірах "; карається позбавленням волі на термін до 10 років).

Тепер, встановивши і заарештувавши рахунок колишнього глави Держслужби зайнятості, Генпрокуратура має намір направити ці кошти у бюджет держави. "Повернення грошей буде відбуватися в рамках угоди про правову допомогу між країнами. Звичайно, це прецедент", - заявив глава прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

Як уточнив глава парламентського комітету з правової політики, член фракції "БЮТ-Батьківщина", Сергій Міщенко, арешт банківського рахунку відбувся у рамках арешту всього майна. "Коли вирок суду щодо колишнього чиновника набуде чинності, гроші будуть перераховані на рахунки Держказначейства. Цей процес може тривати кілька місяців", - сказав Міщенко. !zn

Читайте також:

Рахунки Галицького у Монако заарештують для встановлення істини

Допомоги по безробіттю Галицький направляв на незаконне кредитування банків


Галицький ще півроку тому знав, що за ним стежать спецслужби. Але продовжував красти


Галицькому інкримінують хабар у розмірі мільйона доларів