Іноземні інформагентства просять припинити переслідувати екс-директора "Укрінформу"

31 серпня 10:21

Члени Бюро Причорноморської асоціації національних інформаційних агентств направили президенту України Віктору Януковичу відкритий лист, в якому просять посприяти справедливому розслідуванню справи, порушеної проти екс-гендиректора Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" Віктора Чамари.

 

Автори листа заявляють, що вважають своїм обов'язком "висловити солідарність і підтримку нашому колезі Віктору Чамарі, який зараз опинився у дуже непростій ситуації". "Звертаємося до Вас, пане президенте, з великим проханням звернути увагу на цю проблему і посприяти її справедливому рішенню", - йдеться у листі.

"Ми дізналися про те, що проти нашого колеги Віктора Чамари порушено кримінальну справу. Кожен з нас знає Віктора Чамару давно - хто 5, а хто і більше 15 років по спільній роботі в Європейському альянсі інформаційних агентств, Причорноморській асоціації національних інформагентств, інших міжнародних організаціях. Знаємо по тому, як він завжди відстоював інтереси України, як активно розвивав співробітництво Укрінформу з нашими і багатьма іншими агентствами. Бачачи новинні стрічки Укрінформу, його сайти, їх наповнення, беручи участь в організованих Укрінформом відеомостах, ми розуміли, якої праці це коштує. Розуміємо, як непросто це робити керівнику агентства з відносно скромним за європейськими мірками бюджетом, якої організаторської майстерності необхідно докласти для вирішення складних питань. Адже все ж важливий кінцевий результат, до якого Віктор Чамара завжди прагнув і досягав його на певних етапах", - йдеться у тексті письма.

Під документом залишили свої підписи перший заступник генерального директора ІТАР-ТАСС Михайло Гусман, генеральний директор Болгарського телеграфного агентства Максим Мінчев, генеральний директор агентства GeoHotNews Грузії Гоча Мірцхулава і президент ПАНІА, генеральний директор Азербайджанського державного телеграфного агентства Аслан Асланов.

Нагадаємо, 17 травня уряд України звільнив В.Чамару з посади генерального директора Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" "у зв'язку з його невідповідністю займаній посаді за станом здоров'я і виходом на пенсію". Новим генеральним директором став керівник прес-служби Херсонської облдержадміністрації Олександр Децик.