Індонезія депортувала українця, який боровся за свободу Папуа

25 грудня 13:57

Під час затримання в Індонезії українець викрикував «Свободу Папуа!». З'ясувалося, що у нього прострочена віза, за що він повинен заплатити 3 тис. доларів.

 

Міністерство закордонних справ заявляє про депортацію 36-річного громадянина України Артема Шапіренка, який був затриманий в Індонезії за участь в акції на підтримку сепаратистської організації «Рух за вільне Папуа». Про це на брифінгу повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

«Повідомляємо, що громадянин України Шапіренко, затриманий в Індонезії 2 грудня, був депортований з країни 21 грудня», - повідомив він.


- Українського туриста затримали в Індонезії за сепаратизм

За словами Дікусарова, також були досягнута домовленість про скасування сплати близько 3 тис. доларів штрафу українцем за перебування його в Індонезії після закінчення дії візи.

Депортованого українця Імміграційна служба Індонезії внесла у список осіб, яким заборонено в'їжджати на територію країни.

Як повідомлялося, Шапіренко був затриманий під час релігійної служби, присвяченої 51-й річниці утворення сепаратистської організації «Рух за вільне Папуа»

Коли поліцейські саджали його в автомобіль, він вигукував «Свободу Папуа!».

Шапіренко пояснив свою присутність на акції сепаратистів журналістською діяльністю, однак не зміг пред'явити документи, що підтверджують його право працювати в Індонезії в якості журналіста. !zn


Читайте також:

У Папуа-Новій Гвінеї провалилася спроба військового перевороту

Експедиції в Папуа - Нову Гвінею виявили невідомі раніше біологічні види

Родич Миклухо-Маклая