Іммігранти влаштували погром у французькому Ам'єні: збиток склав мільйон євро (відео)

15 серпня 09:52

Близько 100 агресивно налаштованих молодих людей, в основному іммігрантів, влаштували у французькому місті Ам'єн на півночі країни масові безлади. Під час зіткнень постраждали близько двадцяти поліцейських. Затримати вандалів не вдалося.

 

Агресивно налаштована юрба, що складається в основному з іммігрантів, влаштувала у французькому місті Ам'єн на півночі країни масові безлади. Хулігани громили й підпалювали будівлі. Майже вщент згоріли школа, дитячий садок, молодіжний центр. Значні пошкодження вогонь завдав місцевому спортивному центру. Погромники також викрали і спалили кілька автомобілів і перевернули величезну кількість сміттєвих ящиків.

Як пише французьке видання Le Figaro, збиток від погрому попередньо оцінюється в мільйон євро.

Правоохоронці кілька годин не могли заспокоїти бешкетників. Під час зіткнень постраждали близько двадцяти поліцейських. Затримати вандалів не вдалося.

У погромі брали участь близько 100 молодих людей.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що французький уряд терміново вживатиме всіх необхідних заходів, щоб відновити порядок у місті і змусити порушників дотримуватися закону.


За його словами, він відправив міністра внутрішніх справ Манюеля Вальса в Ам'єн для мобілізації сил для боротьби з насильством. Олланд пообіцяв у зв'язку з безладами закласти у наступний бюджет додаткове фінансування для жандармерії і поліції.


У свою чергу глава МВС Манюель Вальс заявив, що виправдання і вибачення тим, хто підпалював будівлі і стріляв у поліцейських, не буде. Він додав, що уряд вживатиме всіх необхідних заходів, щоб не допустити повторення заворушень. !zn

Читайте також:

Франція планує посилити імміграційну політику

У світі нарахували 42 мільйони біженців

За 2011 рік з України видворили понад 13 тис. нелегалів

Євросоюз виділив Україні 30 мільйонів євро на нелегальних мігрантів