Харківські журналісти заявляють про напад зі сторони міліції

24 сiчня 18:37

Журналісти харківського інформаційного агентства "Твій час" заявляють про протиправні дії зі сторони міліції, а саме про незаконні обшуки та вилучення ноутбуків.

 

У Харкові та області представники відділу боротьби з економічною злочинністю 17 січня вчинили напад на співробітників інформаційної агенції "Твій час", повідомляють в ІА.

За даними агентства, співробітники правоохоронних органів увірвалися до квартир журналістів Олександра Томаха, Ігоря Ширкіна, Олександра Сіненко, Володимира Бабака та П. Попова.

"Під час обшуку у вказаних журналістів вилучено ноутбуки. Фактично паралізовано роботу інформаційного агентства. Причину ситуації вбачаємо в тому, що агентство тісно співпрацює ВГО "Україна, це твій час", яка на протязі кількох років веде активну боротьбу з корупцією в Харківській області. Ряд осіб, чиї незаконні інтереси було викрито і висвітлено, організовано чинять тиск на журналістів, здійснюють спроби розправи. Вже мали місце арешти і переслідування", - зазначено у заяві "Твого часу".

Як повідомляють в агентстві, представники відділу діяли на підставі рішення суд - санкції на обшук, що було винесене 13 січня суддею Київського районного суду м. Харкова Валерієм Сенаторовим. У свою чергу начальник відділу боротьби з економічною злочинністю управління МВС Харківської області Вадим Вахней повідомив, що дії здійснювалися слідчим управлінням.

"В свою чергу начальник слідчого управління ГУ УМВС Харківської області Зиновій Галаван в грубій формі відмовив директору інформагенції в наданні будь-якої інформації", - наголошують в "Твоєму часі".

Київський районний суд Харкова 20 січня продовжив термін затримання журналістів Ігоря Ширкіна та Олександра Томаха з 3 до 10 діб, Олександра Сіненка затримали строком на 2 місяці.

"Кожного разу виникають все нові статті кримінального кодексу. Спочатку це була 190, тепер уже 358-а. Привід – довідка з ЖЕКу, яка років 7 тому подавалася до банку при оформленні кредиту – нібито в ній неправдива інформація, що призведе до заволодіння чужим майном і коштами в особливо великих розмірах", - наголошують в ІА "Твій час". !zn

Читайте также:

В Казахстане арестовали редактора оппозиционной газеты

В Пакистане боевики убили журналиста «Голоса Америки»

Политковскую могла убить женщина