Харківські дороги до Євро 2012 підрядники будують за власні гроші

29 серпня 13:44

У Харкові підрядники за свій рахунок ремонтують дороги в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це повідомив директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міської ради Володимир Чумаков.

 

"З обіцяних державою 500 млн грн ми не отримали ані копійки. Всі підрядники, які працюють на сьогоднішній день у місті Харкові, працюють за свої кошти, беруть кредити тощо. Ми оплачуємо, частину робіт, як належить, із міського бюджету. Але ви розумієте, що це не ті обсяги які б у нас були і за якими ми почали працювати, коли отримали обіцянку виділити кошти", - заявив В.Чумаков.

Він нагадав, що для виконання зобов'язань з підготовки у частині ремонту та реконструкції доріг до Євро-2012 Харківська міськрада вирішила здійснити запозичення до бюджету міста на суму 99,5 млн грн шляхом випуску облігацій місцевої позики.

В.Чумаков повідомив також, що за рахунок міського бюджету ремонтують дороги в радіусі одного кілометра від стадіону "Металіст". За словами В.Чумакова, більше 60% цих робіт вже виконано.

Як повідомлялося, у квітні цього року віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков пообіцяв, що на підготовку доріг у приймаючих містах з держбюджету України буде виділено додатково 2,4 млрд грн, у тому числі - 500 млн грн для Харкова.