Головний обвинувачений у дніпропетровських терактах частково визнав свою провину

08 листопада 15:17

Суд у закритому режимі приступив до попереднього розгляду кримінальної справи про теракти у Дніпропетровську. Обвинувачений Віктор Сукачов частково визнає свою провину, але адвокат відмовляється повідомити, в чому саме зізнався його підзахисний.

 

Головний обвинувачений у справі про теракти в Дніпропетровську - Віктор Сукачов - визнає свою вину частково. Про це 8 листопада повідомив журналістам його адвокат Олександр Шишкін в перерві попереднього судового засідання.

«Мій підзахисний Віктор Сукачов визнає свою провину частково», - заявив Шишкін.

Адвокат не зміг більш докладно пояснити, в чому саме визнає свою провину Сукачов, аргументувавши це тим, що він лише 5 листопада підписав договір з дружиною обвинуваченого і став його адвокатом.

Попередній адвокат не змогла захищати Сукачова за станом здоров'я. Четвертому обвинуваченому Віталію Федоряк буде призначений громадський адвокат.

- «Дніпропетровський терорист» заявив про тиск і вимагає суду присяжних

Раніше Віктор Сукачов заявив про тиск на нього з боку слідства, попросив направити справу на додаткове розслідування, а також вимагає, щоб кримінальна справа була розглянута колегією присяжних.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримані двоє підозрюваних, які нібито вимагали 4,5 млн доларів, в іншому випадку обіцяли продовжити здійснення вибухів. 1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування. Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк.

Також повідомлялося, що СБУ підозрює заарештованих у справі про організацію вибухів у Дніпропетровську у скоєнні ще трьох терактів в 2011 році в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську. !zn

Читайте також:

Один з обвинувачених у дніпропетровських терактах оголосив голодування

Дніпропетровських терористів викрили в роботі на Партію регіонів

Дніпропетровських політологів підозрюють у всіх вибухах в Україні за останні півроку