Гей-парад у Києві так і не відбувся, його вирішили перенести і "засекретити"

20 травня 13:39

Організатори прийняли рішення скасувати ходу у зв'язку з тим, що до запланованого місця проведення акції прибула "значна кількість організацій націоналістичного і релігійного спрямування".

 

Гей-парад, проведення якого планувалося в Києві у неділю, не відбувся з метою безпеки його учасників, заявили в Огркомітеті Міжнародного форуму-фестивалю ЛГБТ "Київ-прайд 2012".

"Було прийнято рішення не проводити ходу на раніше запланованому місці", - повідомив журналістам голова оргкомітету Тарас Карасійчук.

Хода мала розпочатися у неділю, 20 травня, біля станції метро "Дніпро" і пройти по Набережному шосе в бік Поштової площі.

Однак, організатори прийняли рішення скасувати ходу у зв'язку з тим, що до запланованого місця проведення акції прибула "значна кількість організацій націоналістичного і релігійного спрямування".

Зокрема на зазначеному місці вони побачили близько півтори тисячі козаків. Вони стояли з хоругвами та російськими триколорами. Як вдалося з'ясувати, це були представники організації «Православний вибір». Спочатку на місці проведення параду були і українські націоналісти, проте вони пішли. Так само вчинили й інші противники гей-параду, дізнавшись про його скасування.

Біля станції метро "Дніпро", де повинен був пройти гей-парад, зараз перебуває 10 автобусів з правоохоронцями.

При цьому Карасійчук зазначив, що організатори ходи тримали в таємниці місце проведення параду. Збір журналістів проводився на станції метро "Дарниця".

В ході брифінгу, який організатори дали журналістам, невідомий, який прикрив обличчя маскою, штовхнув організаторів викрикуючи "геть з України", а потім бризнув невідомою речовиною з балончика в очі представнику оргкомітету. !zn

Читайте також:

Обама оголосив боротьбу за права сексменшин пріоритетом зовнішньої політики США